Volgers

donderdag 7 maart 2013

Omslagdoek

Deze week ben ik weer eens flink aan de haak gegaan. Dochterlief wilde graag een omslagdoek/sjaal, dus moeder wat garen gekocht (lekker goedkoop bij Boekenvoordeel) en aan de slag gegaan.
Bij A la Sascha vond ik dit leuke patroon van een halve granny square, ik heb er alleen andere rand aan gehaakt. Wel heb ik langs de lange zijde nog een toer vasten gehaakt. En het was inderdaad in 8 uur te doen zoals zij op haar blog verteld. Met wat dikker garen gaat het vast nog sneller!

Voor de geïnteresseerden bestaat de rand uit 4 toeren van dit patroon:
Begin met 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste (lossen boogje) in het eerste gat van de vorige toer, dan in het volgende gat 1 losse, 
*1 dubbel stokje, 1 losse* (3 x). Werk zo door tot de hoek van het haakwerk, in dit gat de eerst volgende handeling dubbel doen, zo blijft het werk mooi symmetrisch, doorhaken in patroon tot het eind. Keer. 
Bij de volgende toer laat je het patroon verspringen haak nu de drie dubbelstokjes in het lossen boogje van de vorige toer, het lossen boogje haak je in het middelste dubbel stokje van de vorige toer .


Ik heb voor deze sjaal 4 bollen acryl van Pingouin gebruikt en gehaakt met nld 3,5. De doek meet langs de korte zijden 1 meter x 1 meter, maar je kunt hem natuurlijk zo groot maken als je wilt. 
Op het blog van Blij dat ik brei kun je nog meer leuke voorbeelden van dit patroon zien.

Groetjes Inge


6 opmerkingen:

 1. Dat is een hele toer (LOL).
  Ziet er mooi uit en past goed bij je gehaakte potjes op de foto.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig! Wat een mooie rand zeg! Bedankt voor je berichtje :) Groetjes Sascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt schitterend Inge, helaas kan Aniet dus echt niet breien en haken, want de gaten vallen er al in als ik er alleen al naar kijk. Wat een werk zeg.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Inge,

  Ik vind 'm erg mooi en knap gemaakt!!!

  Gr Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een schitterende omslagdoek en wat veel werk zeg.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen